Velours stoelen


Velours, ook wel fluweel of velvet genoemd, zagen we in 2019 al veel voorbijkomen, maar in 2020 is het de stof die je niet kunt missen. Stoelen met een velours stof zijn een prachtige manier om deze stof terug te laten komen in je interieur. Velours stoelen zitten heerlijk en geven een luxe uitstraling aan je interieur.

Velours voor ieder interieur

Vroeger was de velours stof een luxegoed. Het werd gebruikt om een elegant interieur te creëren, wat luxe en rijkdom uitstraalde. Het was dan ook alleen betaalbaar voor de rijken. Tegenwoordig is deze prachtige stof toegankelijk voor iedereen! Velours stoelen geven een warme en gezellige touch aan je interieur en hebben een hoog zitcomfort door de zachtheid van de stof. Je kunt velours stoelen gemakkelijk combineren met meerdere interieurstijlen. Of je nou een Scandinavisch of landelijk interieur hebt, een velours stoel past altijd!

Gebruiksvriendelijk

Vaak wordt er gedacht dat meubelen met velours stof snel slijten. Dat is niet het geval! De velours stoffen van UrbanSofa worden voornamelijk gemaakt van Polyester, wat bekend staat om zijn gebruiksvriendelijke kwaliteit en wat daarnaast ook nog eens gemakkelijk is in onderhoud. Door de dichte structuur van veloursstof, is de Martindale waarde ook erg hoog. Martindale is de waarde die wordt toegekend aan de slijtvastigheid van een meubelstof. Vanaf een waarde van 35.000 kun je nauwelijks klachten verwachten. De velours stoffen van UrbanSofa hebben een minimale Martindale waarde van 88.000.

Onderhoud

Bij stoelen met een velours stof kan het voorkomen dat er een zitspiegel ontstaat. Velours is een geweven stof met korte, openstaande lusjes. Deze lusjes worden doorgesneden, waardoor er kleine haartjes ontstaan. Deze haartjes zorgen voor de zachte en glanzende stof waar velours om bekend staat. Bij het zitten worden deze haartjes platgedrukt, waardoor er een afdruk van de zitplek ontstaat. Door af en toe de haren de andere kant op te vegen kan je dit voorkomen.

Ruime keuze

Bij UrbanSofa stel jij helemaal zelf jouw stoel samen. Voor welk model stoel ga jij? Kies vervolgens een stof uit de meubelstoffencollectie. Met meer dan 200 stoffen is er altijd een stof en kleur die bij jou en je interieur past. Bekijk de prachtige stof Vienna eens, ons meest populaire velours stof. Deze stof is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, van petrol tot mostergeel. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende pootkleuren en andere opties.

Verkooppunten door het hele land

Bezoek één van onze verkooppunten om de velours stoelen van UrbanSofa met eigen oog te bekijken. Met verkooppunten door het hele land, is er altijd een bij jou in de buurt! Meer weten? Neem contact met ons op!

Waarom UrbanSofa?


Bij UrbanSofa worden jouw velours stoelen helemaal met de hand gemaakt. We leveren onze producten direct van de fabriek. Doordat ze rechtstreeks van de fabriek worden geleverd, worden tussenschakels uitgeschakeld en houden we de transportlijnen zo kort mogelijk. Hierdoor worden er ook kosten bespaard. Jouw velours stoelen zijn daarom wel tot 50% voordeliger. Daarnaast is alles bij UrbanSofa in eigen beheer. Van design tot productie, van plank tot bank, we doen het allemaal zelf.