Boomstamtafel


Als je door een woontijdschrift bladert dan is de kans groot dat er een foto van een woonkamer of eetkamer in staat met boomstamtafel. Het is dé trend van dit moment. Deze tafel past bij diverse woonstijlen. Wil je een industriële sfeer uitstralen? Kies dan voor een boomstamtafel met strakke industriële stoelen. Wil je een landelijke sfeer uitstralen? Leg dan een vloerkleed onder de tafel. In onze collectie vind je prachtige massieve houten boomstamtafels van hoogwaardige kwaliteit. Dankzij de keuze uit verschillende stijlen stalen poten, passen onze tafels in ieder interieur.

Voor welke boomstam eettafel kies jij?

De boomstamtafels staan bekend om hun duurzaamheid. Een zeer geliefde stoere boomstamtafel is onze Live Edge eetkamertafel. Al deze tafels worden volledig met de hand gemaakt van Acaciahout. Het hardhout van deze loofboom heeft een prachtige structuur en warme en doorleefde uitstraling. Al het hout dat wij selecteren beschikt over het FSC-keurmerk. De bladen hebben de natuurlijke vorm behouden en staan prachtig binnen een landelijke of moderne inrichting. Ben je op zoek naar een strak model? Dan is de Rocco eettafel wellicht wat voor jou. Deze tafel heeft, in tegenstelling tot de Live Edge, strak afgewerkte randen.

Bekijk hier alle boomstamtafels

Stel zelf je boomstamtafel samen!

Al onze tafelbladen zijn in diverse maten te verkrijgen. Ben je op zoek naar een wat kleinere eettafel? Kies dan voor een blad van 160×90 cm. Wil je veel mensen aan je eettafel kwijt kunnen? De Live Edge en Rocco tafelserie zijn wel tot 3 meter lang te verkrijgen! Daarnaast kun je kiezen uit drie type onderstellen in eigentijdse kleuren. Kies uit een X-poot of U-poot of ga voor een stoere Spiderpoot. Alle onderstellen zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Je stelt je nieuwe boomstam tafel helemaal naar eigen wens samen!

Boomstamtafel behandelen

Al onze tafels worden onbehandeld geleverd. Dat betekent dat jouw boomstamtafel zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Wil je toch gaan voor een blad in een andere kleur? Dan kun je UrbanSofa Care & Color gebruiken. Dit product is te verkrijgen in vier verschillende kleuren: black, rustiek, grey wash en transparant. Tevens biedt dit product een lichte bescherming tegen vocht en vuil. Wil je je boomstamtafel nu echt een goede beschermlaag geven? Gebruik dan het product Pro Care. Deze kun je, indien gewenst, bovenop de Care & Color gebruiken. UrbanSofa Pro Care is een kleurloze beschermer welke jouw boomstamtafel beschermt tegen vocht en vuil.

Plaatsing boomstam eetkamertafel

Ben je er al over uit waar je nieuwe boomstam eetkamertafel komt te staan? Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden. Let er bijvoorbeeld op dat de tafel altijd recht staat zodat de tafel niet ongelijk belast wordt. Dit kan namelijk tot schade leiden. Ook is het aan te raden om vilt onder de poten te plaatsen om zo beschadigingen op je vloer te voorkomen. We raden het af om de tafel dichtbij een warmtebron als een kachel, radiator of open haard te plaatsen. Hetzelfde geldt voor een airconditioning. Deze temperatuurverschillen kunnen een versterkende werking hebben op het krimpen en uitzetten van de tafel. Het hout zal door invloed van licht altijd verkleuren, dit is niet te voorkomen.

Het onderhoud van een boomstamtafel

Je wilt zo lang mogelijk genieten van je boomstamtafel en deze zo mooi mogelijk houden. Gebruik onderzetters om de tafel te beschermen tegen warmte en condens. Ook het onderhoud van je tafel is belangrijk. Onbehandelde tafels zijn kwetsbaarder. UrbanSofa adviseert dan ook om deze te voorzien van een bescherming. Een groot voordeel aan Acacia hardhout is dat het gemakkelijk is in onderhoud. Neem de tafel dagelijks af met een vochtige doek. Gaat het om vlekken? Gebruik dan alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor hardhout.

Garantie en service

Wil je een tafel met eigen ogen bekijken? Bekijk onze verkooppunten op de website en vind een winkel bij jou in de buurt. Je kunt voor deskundig interieuradvies altijd bij ons terecht. Neem contact met ons op, wij staan je graag te woord en denken met je mee om samen met jou tot de mooiste resultaten te komen. Op iedere boomstamtafel geven wij een garantie van 3 jaar. Wij staan voor de hoogwaardige kwaliteit van de producten die we bieden.

Vind hier jouw verkooppunt