Skip to content
UrbanSofa Calmont Loungebank Vienna Antracite Live Edge Salontafel Shantra Wool Honeycomb Vloerkleed Sfeer Liggend
Houten salontafel

In bijna elke woning kom je wel een salontafel tegen. En dat is niet voor niets. Een houten salontafel geeft extra sfeer aan je zithoek en biedt daarnaast fijne voordelen. Bij UrbanSofa vind je veel verschillende modellen salontafels. We geven je graag meer informatie over alle mogelijkheden voor een salontafel van hout uit het assortiment van UrbanSofa.

Verschillende afmetingen en vormen

Wanneer je op zoek bent naar een houten salontafel denk je misschien al snel aan een vierkante salontafel. Maar je kunt ook kiezen voor een ronde salontafel. Dit geeft een hele andere uitstraling aan je interieur. De afmetingen van een salontafel zijn zeker niet onbelangrijk. Vaak wordt dan alleen gekeken naar breedte of de diameter van het tafelblad en wordt de hoogte over het hoofd gezien.  Voor de aanschaf van een salontafel is het verstandig om eerst even de zithoogte van de bank op te meten. Aan de hand van de zithoogte kun je de perfecte hoogte van de salontafel uitzoeken. Naast de vorm en afmeting kun je bij UrbanSofa ook kiezen uit verschillende onderstellen; X-leg, U-leg, Spider leg of een klassieke houten tafelpoot. Zo heb je voor elke woonstijl het juiste onderstel!

UrbanSofa Owen Salontafel Met Onderblad Liggend
UrbanSofa Ailean Brooklyn Sofa Denver Antracite Rocco Salontafel Decokussens Sfeer Liggend

Voordelen van een houten salontafel

Een salontafel in je woonkamer biedt veel fijne voordelen. Wanneer jij of je gasten aan een kop koffie of glas fris zitten, kunnen deze gemakkelijk op een salontafel gezet worden. Daarnaast kun je je woonkamer sfeervoller maken met accessoires die je plaatst op je houten salontafel. Naast de accessoires, kun je met de vorm van je salontafel ook de uitstraling van je zithoek bepalen. Maar naast de uitstraling kunnen salontafels ook op een andere manier functioneel zijn. Kies bijvoorbeeld voor een extra onderblad, zo creëer je meer opbergmogelijkheid in huis. De UrbanSofa Owen salontafel en de UrbanSofa Caro salontafel zijn prachtige voorbeelden van houten, ronde salontafels.

Duurzame houten salontafel

De UrbanSofa salontafel van hout is gemaakt van duurzaam, massief Acaciahout. De Acacia is een loofboom waarvan het hout bestaat uit fijne nerven en een uniek, warm vlammenpatroon heeft. Het is niet alleen tijdloos, maar het is ook nog een duurzame keuze. Het hout dat wij selecteren beschikt over een FSC-keurmerk. De bossen en plantages van ons hout worden met zorg voor mens en milieu beheerd. Al onze houten salontafels zijn handgemaakt en beschikken over een massief blad.

UrbanSofa Rocco Salontafel U Poot Large Zwart Liggend
UrbanSofa Caro Salontafel Met Onderblad Shantra Wool Plain Vloerkleed Website

Houten salontafels combineren

Het leuke aan een ronde salontafel van hout is dat je niet één exemplaar hoeft te kiezen, maar dat je juist kunt kiezen voor meerdere varianten. Het mixen en matchen van ronde tafeltjes maakt jouw interieur interessant en uniek. Wat we op dit moment veel zien, is het combineren van een ronde salontafel met een ronde bijzettafel. De combinatie van twee dezelfde tafels in een verschillende grootte zorgt voor een speelse uitstraling. Wanneer je toch eenheid wilt creëren in de woonkamer kun je er ook voor kiezen de eet- en wandtafel in dezelfde stijl te nemen als je salontafel. Als je deze samen combineert, zorgt dit voor een rustiger beeld.

Maak je zithoek compleet

Ben je naast een houten salontafel ook op zoek naar andere meubelstukken voor jouw nieuwe interieur? Ook dan kun je bij UrbanSofa terecht. Naast prachtige tafels maken wij ook heerlijke banken. Je kunt deze helemaal zelf naar wens samenstellen. Kies uit een van de vele modellen en bepaal vervolgens de stof. Je kunt kiezen uit maar liefst meer dan 200 meubelstoffen! Daarnaast zijn er verschillende opties en mogelijkheden. Eén ding is zeker: ontspannen op de bank zitten was nog nooit zo stijlvol als met een van de houten salontafels uit onze mooie collectie!

UrbanSofa Levante Loungebank Sevilla Brown Caro Salontafel Shantra Wool Cables Vloerkleed Liggend

Bezoek één van de UrbanSofa verkooppunten

Wil je de UrbanSofa houten salontafels met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een van de UrbanSofa verkooppunten. Op deze manier heb je meteen een goed beeld van de houten salontafel die je op het oog hebt. Met verkooppunten door het hele land is er altijd een verkooppunt bij jou in de buurt. Meer weten? Neem contact met ons op!